Home / top / Šis pyragas dieviško skonio….taip įvertino ragavusieji…

Šis pyragas dieviško skonio….taip įvertino ragavusieji…

Kiekvieną savaitgalį ponia Janina iš Prienų lepina savo šeimyną pyragais. Dabar ji nusprendė savo kepamų pyragų receptais pasidalinti ir su www.ukmergesmedija.lt skaitytojais.

Šis pyragas dieviško skonio….taip įvertino ragavusieji…

MORKŲ PYRAGAS SU RIEŠUTAIS IR MASKARPONĖS KREMU

Ingredientai

Pyragui:

  • morkos: 350 gramų
  • graikiniai riešutai: 55 gramų
  • miltai: 220 gramų
  • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
  • muskato riešutas: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • imbieras: 1 arbatinio šaukštelio
  • soda: 1 arbatinio šaukštelio
  • aliejus: 240 mililitrų
  • rudas cukrus: 170 gramų
  • kiaušiniai: 4
  • auksaspalvis sirupas: 2 valgomųjų šaukštų
  • razinos: 3 saujų
  • apelsino žievelė (neprivaloma)

Kremui:

  • maskarponė: 200 gramų
  • minkštas sviestas: 55 gramų
  • miltelinis cukrus: 55 gramų
  • vanilės esencija: 2 lašų
  • plakamoji grietinėlė: 2 valgomųjų šaukštų (neprivaloma)

Gaminimas

1Pirmiausia morkas sutarkuokite . Riešutus supjaustykite mažais gabalėliais. Sumaišykite su morkomis. Suberkite razinas. Jei norisi, galima įtarkuoti apelsino žievelės.

2Tuomet į dubenį persijokite miltus, cinamoną, imbierą ir muskatą.

3Tada kitame dubenyje išplakite kiaušinius, cukrų, aliejų bei sirupą. Supilkite actu gesintą sodą, greitai išmaišykite. Supilkite plakinį į miltus bei maišykite iki vientisos masės. Sudėkite morkas su riešutais. Vėl viską gerai išmaišykite, pilkite į formą, išklotą su kepimo popieriumi, ir kepkite 160 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 60 minučių.

4Po to plaktuvu išplakite maskarponę, sviestą bei miltelinį cukrų. Sviestas bei maskarponė turi būti vienodos (kambario) temperatūros, todėl prieš plakdamos palaikykite išėmusios iš šaldytuvo, kitaip kremas sušoks į gabalėlius.

5Įlašinkite vanilės esencijos. Jei kremas gavosi labai tirštas, galite įpilti grietinėlės bei viską dar kartelį išplakti.

6Atvėsusį pyragą padalinkite į du lakštus. Viršutinį pjaukite plonesnį, nes pyragas sunkus bei gali per daug suspausti kremą. Ant vieno lakšto tepkite kremą, uždenkite kitu lakštu. Galite pasilikti kremo papuošimui, nes pertepimui jo labai daug nereikia, – pyragas gaunasi pakankamai drėgnas. Skanaukite!

 

Kviečiu visus, kurie mėgsta gaminti ar improvizuoti virtuvėje dalintis savo atradimais. Siųskite el. paštu ukmergesmedija@gmail.com  (nepamirškite nuotraukų). Jūsų  mėgstamais patiekalais mes pasidalinsime portale www.ukmergesmedija.lt  “Virtuvėje pas Nijolę”. Jei sugalvosite pasikviesti į savo virtuvę, mes mielai apsilankysime ir kitiems papasakosime…

 

Komentuoti

Turite komentarų? Komentuokite!