Home / Sveikiname, dėkojame / Idėja savaitgalio pietums

Idėja savaitgalio pietums

Graži tradicija, kai savaitgalį šeima susėda prie pietų stalo, skanauja, bendrauja, juk niekur skubėti nereikia. O laikas praleistas kartu yra brangiausia ką gali žmogus turėti.

Todėl linkėdama visiems šiuos niūrius savaitgalius nuspalvinti šviesiomis spalvomis ir gardžiais patiekalais. O kas gali būti geriau kaip nesunkai pagaminami patiekalai ir laimingi valgančiųjų veidai…

Siūlau pasigaminti patiekalus, kuriuos išragavo ne tik šeimos nariai dideli ir maži, bet ir giminių draugai…Svarbiausia vaikams patiko ir prašė, bent kartą per savaitę pagaminti.

Burokėlių sriuba

1 šviežias viščiukas

4 morkos

1 svogūnas

Pipirų žirneliais

Kalendros žirneliais

Lauro lapų

Druskos

0,5 l. mano pagamintų burokėlių salotų (rasite receptą Virtuvėje pas Nijolę)

0,5 l. mano pagaminto pomidorų padažo (receptas Virtuvėje pas Nijolę)

4 vidutinės bulvės

1 indelis tepamo sūrelio su žolelėmis

Gaminimas:

Viščiuką supjausčiau į 4 dalis, sudėjau stambiai pjaustytas morkas, svogūną ketvirtadaliais pjaustytą, pipirų žirnelių, kalendros žirnelių, porą lauro lapų, druskos, vanduo  ir vyriau apie valandą. Dažniausiai vištą verdu iš vakaro, bet dar karštą perkošiu buljoną per sietelį.

Puode užverdu buljoną, pripilu 2 stiklines vandens (nes mažoka būna buljono), kai užverda sudedu stambokai pjaustytas bulves, kai bulvės išverda sudedu stiklainį burokėlių salotų, po to kai užverda burokėliai, sudedu savo gamybos pomidorų padažą ir kai vėl užverda sudedu indelį tepamojo sūrelio. Išjungiu ir leidžiu kelias minutes pastovėti, kad skoniai išryškėtų. Sakė, labai skanūs barščiai!

Briuselio kopūstėliai su vištos krutinėle ir kiaulienos šonine

Reikės:

Briuselio kopūstėlių (nesvėriau ir neskaičiavau, nes pas mane dar darže auga, tai nuo vieno kopūsto nupjausčiau…)

Morkų 6 vnt.

Cukinijos 0,5 vidutinės

Burokėlio 1 vnt.

Raudonos paprikos 1 vnt.

Mažų pomidoriukų 10 vnt.

Česnako 4-5 skiltelių

Alyvos 0,5 stiklinės

Itališkų priekonių mišinio 1 šaukšto

Druskos

Viščiuko krūtinėlės 2

Šviežios kiaulienos šoninės gabalėlio

Gaminimas:

Briuselio kopūstėlius perpjoviau per pusę, morkas supjausčiau išilgais stambiais šiaudeliais, cukinijas nulupiau, minkštimą išpjoviau ir supjasčiau išilgai juostelėmis, paprika irgi šiaudeliais, pomidoriukus per pusę, česnaką smulkiai sukapojau. Viską sudėjau į didelį dubenį, užbarsčiau prieskonius, druską, užpyliau alyvos ir gerai išmaišiau. Į didelę skardą įklojau kepimo popierių ir sudėjau vienu sluoksniu daržoves. Supjausčiau plonai šoninę ir sudedu ant daržovės. Skardą dedu į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę ir kepu apie 20 min. kol gražiai apskrus. Baigiant kepti sudedu supjaustytą virta viščiuko krūtinėles ir dar bent 3 min. pakepu.

Skanaus!

 

Obuolių pyragas 

Reikės:

3 kiaušinių

120 g cukraus (jei obuoliai rūgštūs, cukraus dėkite daugiau)

700 g nuluptų obuolių be sėklų (5 obuoliai)

150 g miltų

2 a. š. kepimo miltelių

trupučio druskos

vanilės aromato

100 ml pieno

3 v. š. aliejaus (be kvapo)

Užpilui: 

50 g išlydyto sviesto

10 g cukraus

1 kiaušinio

Gaminimas:

Cukrų, vanilę ir kiaušinius gerai išplakiau iki putų.

Tada subėriau miltus, kepimo miltelius, druską ir išmaišiau.

Supyliau pieną, aliejų ir vėl pamaišiau

Obuolius nulupiau, perpjoviau į 4 dalis, išpjoviau sėklalizdžius, supjausčiau riekelėmis ir įmaišiau į tešlą.

Formos dugną išklojau kepimo popieriumi, supyliau tešlą.

Kepiau 200 laipsnių temperatūroje 30 min.

Po to išėmiau iš orkaitės, ant viršaus supyliau užpilą (jam gerai išmaišiau sviestą, cukrų ir kiaušinį, vėl dėjau į orkaitę ir kepiau apie 10-12 min.

Iškepusį pyragą palikau apie 10 min. formoje atvėsinau, tada galima išimti ir pjaustyti.  Skanus ir šiltas, ir atvėsęs.

 

 

Skanaus! Jūsų Nijolė G.

 

 

 

Komentuoti

Turite komentarų? Komentuokite!